Shema
Creative One Page Template
My video

Menu

 

Гарна новина для тих, хто хоче стати на шлях здорового способу життя, але з яких-небудь причин не може відвідувати тренажерний зал: перегляд фільмів в кінотеатрі може бути не менш корисним!

ПОХІД У КІНОТЕАТР ЯК ЛЕГКЕ КАРДІО ТРЕНУВАННЯ

Вчені з Університетського коледжу Лондона (УКЛ) повідомляють, що похід в кінотеатр як і «легке кардіо», сприяє поліпшенню роботи серцево-судинної системи, пам'яті і концентрації, тому він так само корисний для здоров'я. Кінозал пропонує більш розслаблену атмосферу, гарантуючи повне занурення в те, що відбувається на екрані, що незрівнянно з домашнім переглядом кіно. Зробити таке дозвілля ще більш корисним може піша прогулянка до кінотеатру.

В результаті експерименту за участю групи з 51 глядача, яка дивилася «Аладіна» і контрольної групи, яка цей же відрізок часу провела за читанням художнього роману, у першій спостерігалося підвищення температури тіла і загострення тактильних сприйняттів. Почастішання серцебиття при перегляді фільму протягом 45 хвилин можна було прирівняти до фізичного навантаження. Також, серця глядачів в залі часто б'ються в одному ритмі, створюючи атмосферу загального емоційного підйому, яку вдалося зафіксувати за допомогою електродермальних датчиків.

picture cinema goer transparent

 
ПЕРЕГЛЯД КІНО РОЗВИВАЄ КОНЦЕНТРАЦІЮ

Джозеф Девлін, професор когнітивних нейродосліджень УКЛ, зазначив, що крім цього «здатність до концентрації - один з основних ресурсів психіки людини, оскільки рішення будь-яких проблем означае необхідність сконцентруватися для пошуку варіантів їх вирішення». Обстановка в кінозалі особливо сприятлива для концентрації на фільмі.

 

Масштаб експерименту, який проходив за підтримки Vue Cinemas і кураторства факультету експериментальної психології УКЛ поки не дозволяє зробити повноцінну заяву в профільних виданнях, зате результати таких досліджень підвищують репутацію походів в кінотеатр серед інших розваг.

 

 

Схожі дослідження раніше публікував British Journal of Psychology - про те, що регулярні походи в кіно можуть допомогти впоратися з депресією у дорослих, а журнал Heart писав, що перегляд комедій може позитивно позначитися на роботі серця, сприяючи розширенню кровоносних судин.

 

images maps area 1185x1215

40021 Україна, м.Суми вул. Лебединська 3

Телефон: +38(050) 56-48-972

Телефон: +38(054) 26-17-092 (Бухгалтерія)

E-mail: info@kinoprokat.com

Координати: 50.875379, 34.781210